Hyperhidrosbehandling i Köpenhamn

Många svenskar åker till Köpenhamn får att få hjälp med sina svettproblem. Överdriven svettning eller hyperhidros som det också kallas är ett vanligare problem än vad man tror. Det har varit en pågående debatt i svensk media att detta är en väldigt ignorerad patientgrupp som inte tas på allvar.

hyperhidros

Vården för behandlingen i Danmark kostar cirka 7 000 danska kronor plus läkemedelkostnader för ett behandlingstillfälle. Man behöver göra ett par behandlingar per år så det kan vara mycket att betala om man inte får hjälp från den svenska vården.

Det finns en annan behandling som man kan göra i hemmet och den heter jontofores. Det går ut på att man har en maskin som består av en svag ström. Denna ström kopplas sedan till vattenbad där man lägger sina händer ellet fötter. Detta gör man i ca 20-30 minuter upp till 10-12 gånger innan effekten görs. Det finns ett antal olika företag som säljer dessa maskiner.

 

 

 

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>