Restaurangtips i Köpenhamn

Som turist i Köpenhamn bör man ej snåla på matbudgeten. Maten i Köpenhamn är världsklas och även om du inte har råd med Michelin-stjärnor måltider finns det en hel delrestauranger som är mindre kända kända och därmed betydligt billigare. Nedan kommer en lista med fem restaurangtips i Köpenhamn.

Nummer 1
Noma

Den enda restaurangen i Köpenhamn som har fått två stjärnor från Michelinguiden. Noma betyder nordisk mat. Denna gourmetrestaurang har blivit världsberömd för att producera fantasifulla, vackert smyckade och underbart geniala säsongsmenyer. Maten görs endast från råvaror som anskaffas i Skandinavien. B.la mysoxe från Grönland, finländska bär, svenska tryfflar och baltiska alger. Noma röstades fram till världens bästa restaurang för tredje året i rad i april 2012. Noma är en del av Nordatlanten Hus, ett regionalt kulturcentrum som ligger i en gammal lagerlokal med utsikt Köpenhamns hamn.

Nummer 2
Relae
Förre detta Noma kocken öppnade sin egen restaurang Relae i Norrebro. År 2012 tilldelades Relae sin första Michelin-stjärna och definitivt en av de mest prisvärda gourmetrestaurangerna i Köpenhamn. Det är fortfarande en informell plats med en meny som ekar Noma men det är lite enklare och mer vegetariskt vänliga. Fyra smårätter från den äsongsbetonade menyn kostar 355 danska. Inredningen är också enkel men i linje med den råa glamour som gatan utanför har.

Nummer 3
Radio

Restaurant Radio erbjuder liknande middagar som på Noma fast med billigare priser. Med en fast meny av fantasifulla rätter av skandinaviska råvaror som ändras beroende på säsong. Radio erbjuder massor av grönsaker och fiskrätter. Radio är uppkallad efter sitt läge intill den före detta Radiohusets konsertsal. Den finns i utkanten av Köpenhamn, bara några meter från Forum konserthus. Priserna är rimliga och en tre-rätters meny går på ca 300 danska kronor.

Nummer 4
Paustian

Paustian öppnades 2011 under nya ägare med en mer traditionell dansk meny som sätter rejäla skandinaviska rätter i en modern miljö. Ägarna lovar äkta dansk mat som serveras med värme, personlighet, service och engagemang. Paustian har en så kallad “säsongs a la carte meny” men den är enkel innehåller ett stort utbud av lokalt fångad fisk samt diverse kötträtter.

Nummer 5
Restaurang Koefoed

Denna centrala restaurang ligger i Köpenhamns eleganta distrikt kallat Frederiks distrikt. Koefoed serverar de bästa rätterna från den danska danska ön Bornholm. Koefoed stoltserar med ekologiska produkter och man kan spåra det mesta av deras kött tillbaka till tillverkaren. Restaurangen har sin egna nötkreatur på Bornholm. Maten är fräsch, färgglad och välsmakande. Koefoed är inredda i klassisk, exklusivare stil och ger en idealisk miljö för en romantisk middag samt att kunna tillgodose större grupper. Välj mellan fem rätters meny för 495 danska kronor eller från à la carte-meny. Bokning rekommenderas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>